Bradien + Eduard Escoffet

Bradien+Eduard-Escoffet-2014

Pols

Info

Al juny de 2009, la banda Bradien i el poeta Eduard Escoffet van començar a treballar plegats. La banda acabava de publicar Linden, un disc que els va permetre arribar a nous públics i que contenia un poema del poeta nord-americà John Giorno recitat per ell mateix (“Everyone gets lighter”). Tenien ganes de continuar treballant amb la veu, especialment amb la poesia, sense perdre de vista que Bradien és un projecte essencialment instrumental i defugint, per tant, els esquemes més habituals de la veu en la música pop. Eduard Escoffet, per la seva banda, tenia ganes de continuar experimentant amb les possibilitats del text i del seu instrument, la veu, en el seu vessant més musical, i de continuar difonent la poesia per altres mitjans i en contacte amb creadors d’altres disciplines, com ha acostumat a fer.

Bradien
Bradien és un grup instrumental format l’any 2005 que s’inspira tant en el pop com en les bandes sonores, el dub, l’exòtica o library music. Han publicat Minoi Tiare (Holyrook, 2007), un 7 polzades compartit amb el grup escocès Dosimat, el disc Linden (Spa.RK, 2009) i un cassette compartit amb FS Blumm (Poprebop, 2010). Han fet remixes, cançons per a exposicions, cicles i pel·lícules. Han col·laborat amb Bill Wells, Nora Gomringer i John Giorno, entre d’altres. Actualment formen Bradien tres músics: Pope, Balbini i Matías Rossi. A l’escenari, s’intercanvien els instruments: baix, trompeta, teclats o percussió passen d’un a un altre per arribar a construir uns temes en què tot és alhora lleuger i mesurat.

Eduard Escoffet
Poeta i agitador cultural. Ha practicat diverses vessants de la poesia, tot i que darrerament s’ha centrat en el treball poètic sonor i en el recital en directe. A banda d’un gran moviment dins l’escena contracultural de Barcelona, ha presentat el seu treball a diverses ciutats d’Espanya i a Portugal, Itàlia, França, Alemanya, Bèlgica, Xile, la Xina, la República Txeca, República Dominicana, els EUA, Nicaragua, el Brasil, l’Equador i l’Argentina. És coautor de les obres de teatre ¡Wamba va! (2005), amb Gerard Altaió, Josep Pedrals i Martí Sales; puaj./ecs. (2005), amb Gerard Altaió i Josep Pedrals, i La belbel underground (2006), amb Carles Hac Mor i Gerard Altaió. El 2011 va publicar el llibre d’artista Estramps, creat a quatre mans amb Evru. Actualment és codirector del Festival Internacional de Poesia de Barcelona.

………………………………………………………………………………………………………………………………………

En junio de 2009, la banda Bradien y el poeta Eduard Escoffet empezaron a trabajar juntos. La banda barcelonesa acababa de publicar Linden, un disco que les permitió llegar a nuevos públicos y que contenía un poema del poeta estadounidense John Giorno recitado por él mismo (“Everyone gets lighter”). Tenían ganas de seguir trabajando con la voz, especialmente con la poesía, sin perder de vista que Bradien es un proyecto esencialmente instrumental y huyendo, por tanto, de los esquemas más habituales de la voz en la música pop. Eduard Escoffet, por su lado, tenía ganas de seguir experimentando con las posibilidades del texto y de su instrumento, la voz, en su vertiente más musical, y de seguir difundiendo la poesía por otros medios y en contacto con creadores de otras disciplinas, como suele hacer.

Bradien
Bradien es un grupo instrumental formado en 2005 que se inspira tanto en el pop como en las bandas sonoras, el dub, la exótica o library music. Han publicado Minoi Tiare (Holyrook, 2007), un 7 pulgadas compartido con el grupo escocés Dosimat, el disco Linden (Spa.RK, 2009) y un cassette compartido con FS Blumm (Poprebop, 2010). Han realizado remixes, canciones para exposiciones, ciclos y películas. Han colaborado con Bill Wells, Nora Goringer y John Giorno, entre otros. Actualmente forman Bradien tres músicos: Pope, Balbini y Matías Rossi. En el escenario se intercambian los instrumentos: bajo, trompeta, teclados o percusión pasan de uno a otro para llegar a construir unos temas en los que todo es ligero y medido a la vez.

Eduard Escoffet
Poeta y agitador cultural. Ha practicado distintas vertientes de la poesía, aunque últimamente se ha centrado en el trabajo poético sonoro y en el recital en directo. Aparte de un gran movimiento en la escena contracultural de Barcelona, ha presentado su trabajo en diversas ciudades de España y en Portugal, Italia, Francia, Alemania, Bélgica, Chile, China, República Checa, República Dominicana, EE. UU., Nicaragua, Brasil, Ecuador y Argentina. Es coautor de las obras de teatro ¡Wamba va! (2005), con Gerard Altaió, Josep Pedrals y Martí Sales; puaj./ecs. (2005), con Gerard Altaió y Josep Pedrals, y La belbel underground (2006), con Carles Hac Mor y Gerard Altaió. En 2011 publicó el libro de artista Estramps, creado a cuatro manos con Evru. Actualmente es codirector del Festival Internacional de Poesía de Barcelona.

Booking

Barcelona
MOM/ElVivero (Marta Oliveres)
mom.elvivero@gmail.com
www.momelvivero.org/music-3

Madrid
PoesiaSonora (Maite)
info@poesiasonora.com
Te: 687 927 349

Fotos

Bradien + Eduard Escoffet | Fundació Miró | Barcelona | 2012

6-escoffet-miro

Vídeo