Bradien + Eduard Escoffet

bradien-eduard-escoffet-2014
foto: Catalina Pérez

Escala

Info

La banda d’electrònica Bradien i el poeta sonor Eduard Escoffet tornen als escenaris amb motiu d’Escala el nou àlbum, produït per Stefan Schneider (membre de To Rococo Rot i personatge essencial de l’escena electrònica alemanya) que continua l’exploració de l’electrònica i la veu. L’àlbum inclou temes en català, un en alemany i dues col·laboracions molt especials: Lydia Lunch en anglès i Arnaldo Antunes en portuguès.

Actualment, Bradien + Eduard Escoffet presenten un concert que repassa les sonoritats del disc y alhora hi afegeix nous matisos. El concert, que inclou projeccions realitzades per Todojunto, el mateix equip que ha dissenyat el disc, i una acurada il·luminació, sumeix l’espectador en una espiral d’ecos vocals i electrònics. Fins ara, l’espectacle s’ha pogut veure a Barcelona (Sala Hiroshima i Arts Santa Mònica) i a Berlín (Berlin Poesiefestival, Akademie der Künste).

Bradien i Eduard Escoffet porten col·laborant des de 2009. A final de 2012 van editar el disc Pols, amb 10 temes que investiguen les possibilitats de l’electrònica i la poesia dita i que resumeixen els tres anys de treball previ d’aquest projecte. El resultat és un diàleg ple de matisos musicals i textuals que va agafant cos delicadament i sense pretensions. A final de 2014 van editar Polsim, un disc amb les remescles de Meneo, Don The Tiger, Msecam (Vicent Fibla) i Xtrngr.

El projecte es va presentar per primer cop a Es Baluard (Mallorca) al juliol de 2009. Des de llavors han actuat a l’Adriàntic i l’Antic Teatre (Barcelona), La Noche de los Libros 2010 (Madrid), el festival SOS 4.8 2010 (Múrcia), el festival Ingràvid (Figueres), el cicle Espacio acústico del Museu Reina Sofia (Madrid) i als festivals Yuxtaposiciones (La Casa Encendida, Madrid), Sónar, Festus (Torelló), (a)phònica (Banyoles) i Poesia i + (Caldes d’Estrac).

Bradien
Bradien és un grup instrumental format l’any 2005 que s’inspira tant en el pop com en les bandes sonores, el dub, l’exòtica o library music. Han publicat Minoi Tiare (un CD amb 9 cançons), un 7 polzades compartit amb el grup escocès Dosimat, el disc Linden (Spa.RK, 2009) i un cassette compartit amb FS Blumm (Poprebop, 2010). Han fet remixes, cançons per a exposicions, cicles i pel·lícules. Han col·laborat amb Bill Wells, Nora Gomringer i John Giorno, entre d’altres. Actualment formen Bradien tres músics: Pope, Balbini i Matías Rossi.

Eduard Escoffet
Poeta i agitador cultural. Ha practicat diverses vessants de la poesia, tot i que darrerament s’ha centrat en el treball poètic sonor i en el recital en directe. A banda d’un gran moviment dins l’escena contracultural de Barcelona, ha presentat el seu treball a diverses ciutats d’Espanya i a Portugal, Itàlia, França, Alemanya, Bèlgica, Xile, la Xina, la República Txeca, República Dominicana, els EUA, Nicaragua, el Brasil, l’Equador, Eslovènia, Croàcia, l’Argentina, Mèxic i el Regne Unit. És coautor de les obres de teatre ¡Wamba va! (2005), amb Gerard Altaió, Josep Pedrals i Martí Sales; puaj./ecs. (2005), amb Gerard Altaió i Josep Pedrals, i La Belbel underground (2006), amb Carles Hac Mor i Gerard Altaió. El 2011 va publicar el llibre d’artista Estramps, creat a quatre mans amb l’artista Evru, el 2012, Gaire (Pagès editors) i el 2014, El terra i el cel (labreu edicions). Entre 2010 i 2012 va ser codirector del Festival Internacional de Poesia de Barcelona.

………………………………………………………………………………………………………………………………………

La banda de electrónica Bradien y el poeta sonoro Eduard Escoffet vuelven a los escenarios con motivo de la publicación de Escala su nuevo álbum, producido por Stefan Schneider (miembro de To Rococo Rot y personaje esencial de la escena electrónica alemana), que sigue con la exploración de la electrónica y la voz. El álbum incluye temas en catalán, uno en alemán y dos colaboraciones muy especiales: Lydia Lunch en inglés y Arnaldo Antunes en portugués.

Bradien y Eduard Escoffet llevan colaborando desde 2009. A finales de 2012 editaron el disco Pols (en catalán, significa a la vez ‘polvo’, ‘pulso’ y ‘polos’), con 10 temas que experimentan con las posibilidades de la electrónica y la poesía recitada y que resumen los tres años de trabajo previo de este proyecto. El resultado es un diálogo lleno de matices musicales y textuales que va tomando cuerpo delicadamente y sin pretensiones. A finales de 2014 editaron Polsim, un disco con las remezclas de Meneo, Don The Tiger, Msecam (Vicent Fibla) i Xtrngr.

El proyecto se presentó por primera vez en Es Baluard (Mallorca) en julio de 2009. Desde entonces han actuado en Adriàntic y Antic Teatre (Barcelona), La Noche de los Libros 2010 (Madrid), el festival SOS 4.8 2010 (Murcia), el festival Ingràvid (Figueres), el ciclo Espacio acústico del Museo Reina Sofía (Madrid) y en los festivales Yuxtaposiciones (La Casa Encendida, Madrid), Sónar (Barcelona), Festus (Torelló), (a)phònica (Banyoles) y Poesia i + (Caldes d’Estrac).

Bradien
Bradien es un grupo instrumental formado en 2005 que se inspira tanto en el pop como en las bandas sonoras, el dub, la exótica o library music. Han publicado Minoi Tiare (un CD con 9 canciones), un 7 pulgadas compartido con el grupo escocés Dosimat, el disco Linden (Spa.RK, 2009) y un cassette compartido con FS Blumm (Poprebop, 2010). Han realizado remixes, canciones para exposiciones, ciclos y películas. Han colaborado con Bill Wells, Nora Goringer y John Giorno, entre otros. Actualmente forman Bradien tres músicos: Pope, Balbini y Matías Rossi.

Eduard Escoffet
Poeta y agitador cultural. Ha practicado distintas vertientes de la poesía, aunque últimamente se ha centrado en el trabajo poético sonoro y en el recital en directo. Aparte de un gran movimiento en la escena contracultural de Barcelona, ha presentado su trabajo en diversas ciudades de España y en Portugal, Italia, Francia, Alemania, Bélgica, Chile, China, República Checa, República Dominicana, EE. UU., Nicaragua, Brasil, Ecuador, Argentina, Reino Unido, Eslovenia, Croacia y México. Es coautor de las obras de teatro ¡Wamba va! (2005), con Gerard Altaió, Josep Pedrals y Martí Sales; puaj./ecs. (2005), con Gerard Altaió y Josep Pedrals, y La belbel underground (2006), con Carles Hac Mor y Gerard Altaió. En 2011 publicó el libro de artista Estramps, creado a cuatro manos con el artista Evru, y en 2012, Gaire (Pagès editors). Entre 2010 y 2012 fue codirector del Festival Internacional de Poesía de Barcelona.

Fotos

Escoffet-Bradien-Santa-Monica-Barcelona

Bradien-Escoffet-Hiroshima2

Bradien-Escoffet-Hiroshima5

Vídeo